Hij durft niet uit de kast te komen – Plots ligt er een briefje voor hem op tafel

2017 kunnen we nu al bestempelen als het jaar van de genderneutraliteit. Maar ondanks dat wordt homoseksualiteit nog niet altijd geaccepteerd, sterker nog; in sommige landen is het levensgevaarlijk om er openlijk open te spreken.

Zelfs in Nederland dat toch wel bekend staat om de homo-emancipatie doordat het homohuwelijk al in 2001 werd ingevoerd is het nog niet totaal geaccepteerd.

Sommige kinderen maken zich zorgen om hun ‘çoming out’ tegenover hun ouders net als deze jongen. Om het voor hem makkelijker te maken stuurde zijn vader hem een brief.

Nate,

Ik hoorde je telefoongesprek met Mike gisteren, waarin je hem vertelde dat je van plan bent om voor mij uit de kast te komen. Het enige wat ik wil is dat je van plan bent is om na school wat sinaasappelsap en brood te kopen voor thuis. We zijn net zoals jij nu uit de kast gekomen.

Ik weet al sinds je zesde dat je homo bent. Ik heb altijd van je gehouden, sinds je geboorte.

Papa

PS – Je moeder en ik vinden jou en Mike een leuk stelletje.

 

DEEL dit bericht als je respect hebt voor deze vader!