Haatdragende man vindt zijn schoonmoeder voorover gebogen in de keuken. Zijn hart breekt als hij beseft waarom ze daar is.

Het huwelijk is niet alleen een verbintenis tussen twee mensen, maar een unie van twee families. Relaties binnen de familie kunnen al moeilijk genoeg zijn. Soms is het al te laat wanneer we bijvoorbeeld onze schoonmoeder beginnen te waarderen. Toen Scott zijn schoonmoeder ontmoette, wist hij meteen dat ze niet de beste vrienden gingen worden. Maar tijdens hun zevende huwelijksjaar zou zijn leven voorgoed veranderen. De vrouw van Scott kreeg te horen dat ze agressieve leukemie had. Ze was amper 30 jaar oud. Uit deze tragedie leerde hij dat diegene die hij zo haatte al zijn dankbaarheid verdiende.

man1

Dit is Sharon, mijn schoonmoeder.

Toen ik mijn schoonmoeder voor het eerst ontmoette, had ik problemen om haar accent van Virginia te begrijpen. En ze leek zelfs een beetje agressief met die zuiderse houding van haar. Maar ik wist dat ze belangrijk was voor de liefde van mijn leven, dus ik aanvaardde haar in de mate dat ik daartoe gedwongen werd.

Na 7 jaar kende ik haar eigenlijk nog niet zo goed.

Toen mijn vrouw op 30-jarige leeftijd leukemie kreeg, toen ze maar 10 procent overlevingskans had, toen onze wereld ineenstortte en voorgoed veranderde, nam Sharon heel kordaat de rol op waarvoor ze geboren was. Ze trok samen met haar afhankelijke Vietnam veteraan echtgenoot bij ons in en werd de verzorgster van mijn vrouw.

Gedurende twee jaar lang deed ze alle boodschappen, kookte vrijwel elke maaltijd, deed al de was en het schoonmaken, reed haar echtgenoot en mijn vrouw naar bijna meer dan 300 medische afspraken, sorteerde tienduizenden pillen en zorgde ervoor dat ze allemaal op tijd werden ingenomen.

En dat deed ze op een moment dat ze zelf kanker had. Toen ze door de chemo ging. Toen ze bestraling kreeg.

Ze mompelt in zichzelf. Ze praat tegen zichzelf als er niemand is die naar haar luistert en dat doet ze allemaal met dankbaarheid en nederigheid.

Ik nam deze foto voor ik naar het werk vertrok op een dag. Ze wist niet dat ik er was.

Dit, vrienden, is hoe grootsheid eruitziet tijdens een rustig moment. Wachtend op een maaltijd die kookt. Haar haren waren uitgevallen door haar eigen chemo. Ze weigerde gewoon om te stoppen met zorgen en verzorgen.

Niet iedereen heeft een levensechte superheld in zijn leven. En daarom was ik die dag overmand met dankbaarheid.

Eindelijk besefte Scott wat voor een prachtige vrouw zijn echtgenote wel was!

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden!